Lapset jäivät eilen asuntovaunulle äitini luokse yöksi ja tulivat vasta tänään iltapäivällä kotiin. Mitä tekee silloin raskaana oleva, pahoinvoinnista ja närästyksestä kärsivä äiti?! Tietenkin leipoo! Vaikka tuntuu, että nimenomaan loppuraskaudesta leivonta ei onnistu. Tulee tehtyä kaikenlaisia mokia ja sähläyksiä, joita ei normaalisti tee.

Listalla oli oma tekemä leipä, mutakakku ja kookos-kauraleivät. Meille tuli nimittäin esikoisen tuleva luokkakaveri pikkuveljiensä ja äitinsä kanssa kylään. Päivän epäonnistuminen tuli mutakakussa. Pidin sitä liian pitkään uunissa, joten se ei ollut sisältä pehmeän löllö. Onnistuneesta mutakakusta löytyy postaus täältä:

http://kiljustenblogi.vuodatus.net/lue/2013/06/mutakakku

Leipä jäi kuvaamatta ja nyt se on jo melkein syöty, joten keskitytään näihin lievästi terveellisen, mutta hyvän makuisiin kookos-kauraleipiin.

IMG_0687-normal.jpg

Kookos-kauraleivät

Sekoita yhteen 1 dl kookosöljyä ja 2 dl intiaanisokeria (1 dl riittää!) Vatkaa sekaan, tässä järjestyksessä:

  • 1 muna
  • 2dl kaurahiutaleita
  • 1 dl makeuttamattomia kookoshiutaleita

Sekoita erillisessä astiassa:

  • 2dl kokojyvävehnäjauhoa/ spelttiä
  • 1/2 tl leivontasoodaa
  • 1/2 tl merisuolaa

Sekoita nämä kaksi (öljyseos ja jauhoseos) yhteen ja muotoile palleroiksi esim lusikoilla. Laita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille (tai kookosöljyllä voidellulle). Painele litteiksi vedellä kostutetulla haarukalla. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia.

Olen saanut tämän ohjeen entiseltä naapurilta. Taitaa olla ensimmäisiä ohjeita, joissa olen käyttänyt spelttiä.