Pikkuveli on joskus saanut lahjaksi Oppi ja ilo-korttipakan. Paketissa on sata korttia, joissa on erilaisia tehtäviä: sokkeloita, piirtämistä, eroavaisuuksien etsimistä, numerosta numeroon tehtäviä, ristinollaa ym. Korttejen mukana tuli poispyyhittävä tussi, jolla tehtäviä voi tehdä aina uudestaan ja uudestaan. Pakan mukana tullut tussi ei meillä kauaa kestänyt, mutta Ikeasta on uusia tusseja hankittu. Ja ehän yksi tussi kolmelle lapselle riittäisikään. Kortteja on onneksi sen verran paljon, että niitä voi tehdä yhtä aikaa. Korteista innostuttiin meillä heti, mutta nyt kortit ovat vähän aikaa olleet unohduksissa. Tussitkin ovat kuivuneet ja muutossa kadonneet. Tänään teimme koko perheen retken Ikeaan ja muistin ostaa taulutusseja kortteja varten. Kotiin päästyämme kolmikko riensi heti korttejen kimppuun ja viihtyivät niiden parissa pitkään. Myös kolmevuotias pikkusiskokin, vaikka korttejen ikäsuositus näyttäisi olevan 6-8 vuotta. Itseasiassa pikkusisko teki tehtäviä pisimpään. Ja oli ilo huomata, että hän oli kehittynyt sitten viime kerran kun olen hänen nähnyt tehtäviä tekevän.

Pojat pelaa ristinollaa. Tuo harmaa suorakaide kuvassa on rasia, jossa tussit olivat kiinni toisella puolella. Tällä harmaalla puolella saa kätevästi pyyhittyä tussin korteista tai tussitaulusta.

IMG_0421-normal.jpg

IMG_0425%20%282%29-normal.jpg

IMG_0426-normal.jpg

Pakka näyttää maksavan noin 15 euroa. http://verkkokauppa.oppijailo.fi/puhinapakka-tekemiskortit-6-/533687/dp Tämä ei ole mikään maksettu mainos. Mielelläni suosittelen näitä kortteja, koska ainakin meillä näistä tykätään. Muutamalle kummillapselle olen näitä kortteja ostanut. Näitä on ainakin muutamaa erilaista pakkaa. Mitään palautetta en ole korteista kuullut. En siis tiedä, ovatko lahjan saajat innostuneet.