Itsenäisyyspäivän aikaan mummolasta löytyi Astrid Lindgrenin Eemelin kootut metkut. Kirjaan on koottu kirjat Vaahteramäen Eemeli, Eemelin uudet metkut ja Eläköön Eemeli. Kirja on ollut meillä iltalukemisena ja erittäin mieluisena sellaisena. Kaikki kolme lasta ovat tykänneet ja välillä ääneen nauraneet. Nyt on jo melkein koko kirja luettu (lähes 300 sivua), yksi luku jäi huomiselle luettavaksi.

Kirja löytyy täältä ja varmasti myös kirjastosta: http://www.suomalainen.com/lasten-ja-nuortenkirjat/lasten-kuvakirjat/eemelin-kootut-metkut-kolmoisnide-sku-p9789510398937

 

Joulun aikaan lapset näkivät mainoksen Eemeli elokuvasta. Ja sitten pukki vielä sopivasti toi lapsille 4 elokuvalippua lahjaksi. Lapset pääsivät tänään elokuviin isänsä kanssa. Minä ja vauva jäätiin kotiin.


Tässä kopio Finnkinon sivuilta: 
Astrid Lindgrenin rakastettu satuhahmo Eemeli täyttää tänä vuonna 50 vuotta, sillä ensimmäinen Eemeli-kirja julkaistiin ensi kertaa vuonna 1963.
Eemelin juhlavuoden kruunaa uusi animaatioelokuva Vaahteramäen Eemeli ja Iida (orig. Emil och Ida i Lönneberga). Elokuvan ohjaa ruotsalainen konkarianimaattori ja animaatio-ohjaaja Per Åhlin (mm. Mikko Mallikas, Pikku Kummitus Lapanen), jonka töitä Astrid Lindgren itse ihaili suuresti.
Elokuva kunnioittaa vahvasti Astrid Lindgrenin perinteitä ja perustuu kaikki Eemeli-kirjat kuvittaneen Björn Bergin alkuperäisiin kuvituksiin. Tarina pohjautuu suoraan Eemeli-kirjoihin ja on yhdistelmä kolmesta eri kirjasta: Eemelin metku n:o 325, Eemeli ja pikku Iidan metku sekä Eemelin sadas puu-ukko.
Suomenkieliset äänet: Christian Ruotanen (Eemeli), Linnea Röhr (Iida), Markku Huhtamo (Anttoni), Sari Ann Stolt (Alma), Tuukka Leppänen (Aatu), Anna-Maija Tuokko (Liina), Seela Sella (Pöperö-Maija), Sari Mällinen (Ruustinna), Jarmo Koski (rovasti/kauppias), Inkeri Wallenius (kertoja). http://www.finnkino.fi/Event/300010/

Elokuvista kotiutui iloisia ja tyytyväisiä lapsia. Elokuvissa käynti oli pikkusiskolle ensimmäinen. Pojat ovat käyneet pari kertaa aiemmin. Pikkusiskolle oli erityisen tärkeää, että Iidakin oppi tekemään metkuja. Sen sain kuulla ensimmäisenä, kun lapset tulivat kotiin. Pikkuveli oli elokuvissa kuiskinut joitakin tulevia tapahtumia etukäteen isälle. Mieskin tykkäsi elokuvasta. Oli kuulemma mukavan rauhallinen. Ei mikään nykyaikaan nopeutettu versio. 

Emil_och_Ida_800a-normal.jpg

Kuva lainattu Finnkinon sivuilta.