Meillä oli vanhan kodin pihalla lipstikka, jota ei juuri koskaan muistettu käyttää mihinkään. Joskus hain muutaman lehden salaatin sekaan tai keittoa maustamaan. Tänä kesänä löysin jostakin blogista lipstikkapeston ohjeen. Ja tänään sitä sitten testattiin. Mies teki ja minä kuvasin. Päivällä käytiin lasten kanssa keräämässä lipstikan lehdet vanhan kodin pihasta. Samalla söimme mansikoita pieneltä mansikkamaaltamme sekä kävimme pienellä metsäretkellä vanhassa lähimetsässä. Se näytti vieraalta, koska puita oli harvennettu reilusti. Pojat kävivät tyhjentämässä aarrekätkön eli pullonkorkit ja kuulapyssyn kuulat haettiin uuteen kotiin. Oli tärkeä asia pojille.

IMG_0711-normal.jpg

IMG_0716-normal.jpg

Me syötiin lipstikkapestoa halloumin kera. Sopi hyvin! Pesto on aika vahvan makuista. Muistikirjaani olen kirjoittanut, että blogin pitäjä, jolta tämän ohjeen olen napannut suosittelee pestoa nautittavaksi paistettujen kasvisten ja halloumin kanssa. Pakastettuna keittoihin tai kalan kanssa. Tämä viimeinen kuva ei ehkä ruokahalua herätä, mutta HYVÄÄ OLI!

IMG_0720%20%282%29-normal.jpg

Lipstikkapesto

  • n. 3 dl lipstikanlehtiä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 0,5 dl pinjansiemeniä (paahdettuna)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa, mustapippuria
  • -----> sauvasekoitetaan

Tänään on laskettu aika. Meillä kävi mukavia vieraita. Ja saatiin kukkia. Harmi kun pesto tehtiin vasta illalla. Olisi sitä vieraillekkin kehdannut tarjota.

IMG_0729-normal.jpg