Lihattoman lokakuun kunniaksi, (jota meillä ei siis puhtaasti vietetä), julkaisen ristiäisissäkin tarjotun piirakan ohjeen. Tätä Etelä-Suomen Sanomissa vuonna 2009 julkaistua reseptiä olen käyttänyt monesti piirakkaa synttäreille tehdessäni. On tätä muutamissa ristiäisissäkin tarjottu. Piirakka on tuossa kuvassa etualalla pyöreässä piirakkavuoassa. Tämä on ihan mun lempparipiirakka. Feta ja aurinkokuivatut tomaatit antavat ihanan suolaisen maun.

IMG_2033-normal.jpg

VÄLIMERELLINEN PIIRAKKA

  • Piirakkataikinaa (400g)
  • Olen tehnyt voitaikinapohjan:
  • 100g voita
  • 2dl jauhoja (sekoitus vehnäjauhoja, leseitä, kaurahiutaleita, spelttiä. Mitä milloinkin kaapista löytyy)
  • 2rkl vettä

Täyte

  • 1,5dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 200g ranskankermaa
  •  munaa
  • 1dl ruokakermaa
  • 1tl timjamia
  • ripaus mustapippuria
  • 200g fetajuustoa
  • 1/2dl tuoretta, silputtua basilikaa
  • 12 kirsikkatomaattia
  1. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
  2. Asettele pohjan päälle fetajuustokuutiot, viipaloidut aurinkokuivatut tomaatit ja basilikasilppu.
  3. Kaada päälle muna-ranskankerma-kerma-seos, jossa on mausteet. Painele pinnalle vielä kirsikkatomaatin puolikkaita.
  4. Jatka kypsentämistä uunin alatasolla noin 30 minuuttia.