Ensimmäisessä Koto-living lehdessä (1/2012) oli ohje yllätyskerä-villasukkiin. http://kotoliving.fi/ Mulla on kahdet pitkät villasukat, jotka mummoni on neulonut 80-90 luvulla. Vaikka sukkia on paljon käytetty ne ovat ehjät. Onko lanka ollut ennen kestävämpää? No, aika nyppääntyneet ja nuhjuiset nuo mummon tekemät sukat ovat, joten innostuin tekemään itselleni uudet. Otin langat ja puikot mukaan kun matkasimme jouluksi ja uudeksi vuodeksi Espanjaan.

Ohjehan oli: " Kerää ympärillesi ihania, suunnilleen samanvahvuisia, mutta erivärisiä lankoja. Aloita keriminen satunnaisesta langasta, keri sitä satunnainen määrä, katkaise lanka ja solmi sen päähän uusi satunnainen lanka..."

Kerin aivan liian pitkiä pätkiä yhdellä värillä. Ja kun reissussa oltiin, niin mukana ei ollut muuta kuin yllätyskerä ja harmaata lankaa kärkiin, kantapäähän ja varren yläpäähän. Ei auttanut muu kuin jatkaa tekemälläni yllätyskerällä. Reissun jälkeen sukkien teko oli tauolla. Harmaa keräkin ehti hetkeksi hävitä mun vaatekaapin syövereihin. Löysin sen, kun etsin keskeneräisiä käsitöitä Santun haasteeseen. Haaste löytyy täältä:  http://santunmaja.blogspot.fi/2013/03/keskeneraisten-kasitoiden-haaste.html

kuva154-normal.jpg

kuva151-normal.jpg

kuva152-normal.jpg

Pyysin miestä ottamaan aamulla kuvat, kun hän oli töihin lähdössä. Valo oli huono ja mies kiireinen. Mies oli takki päällä ja jo ovesta ulos menossa. Kiltisti kuitenkin suostui muutaman kuvan tabletilla räpsimään. Ihailtavaa kärsivällisyyttä ja ymmärtäväisyyttä. Haaveilen oikeasta kamerasta. Ja mieskin on mua kehottanut sellaisen ensimmäisillä palkkarahoilla ostamaan. Pitäisi tutustua järjestyskameroihin. Kokemukseni järkkäreistä ovat ajalta ennen digiaikaa. Joten päivitettävää riittää. Muistan yläasteella ja lukiossa hetket koulun pimiössä sekä joskus isän mukana hänen työpaikkansa pimiössä. Olisi ihana opetella taas valokuvausta.

Ja taas on siis yksi keskeneräisyys valmiina. Keskeneräisyyksiähän oli 12 ja nyt niistä on 2 tehty. Nämä sukat sekä pipo isoveljelle. Mutta tilanne on +-0. Kaapista löytyi nimittäin vielä yksi keskeneräinen villatakki. Ja olenhan mä aloittanut yhden uudenkin käsityön. Täältä löytyy keskeneräisten käsitöiden alkutilanne.  http://kiljustenblogi.vuodatus.net/lue/2013/03/keskeneraiset-kasityot Näistä siis pipo ja yllätyskerävillasukat on valmiina.