Tänään muistikirjamaaliskuun aiheena on lisätä muistikirjaan resepti, jota haluaisit kokeilla tai jota olet etsinyt pitkään. Mieleeni tuli heti avokadopasta. Olen lukenut jostain lehdestä, että kyseinen resepti on todella suosittu netissä ja etenkin sosiaalisessa mediassa. Itse en ole reseptiä koskaan kokeillut, vaikka meillä paljon on avokadoa tänä talvena syöty. Nytkin tuossa vieressä on kulhollinen melkein kypsiä avokadoja. NAM! Muistikirja sivustani tuli tällainen ja liitänpä tänne vielä reseptinkin, jonka otin Helsingin Sanomien nettisivuilta.

kuva060-normal.jpg

 

Avokadopasta

 

1 valkosipulinkynsi

1/2 chiliä (poista siemenet)

1 limetti

2 kypsää avokadoa

suolaa

mustapippuria

1/2 dl oliiviöljyä

kourallinen basilikaa

kourallinen lehtipersiljaa

30 g (1 dl) raastettua pecorinoa

30 g (1 dl) raastettua parmesaania

400–500 g spagettia

 

 Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

 Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

 Keitä spagetti al dente -kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

 Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.

 Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

 

Eilen kävin yhden sisustusliikkeen loppuunmyynnissä ja mukaan lähti taas muutama uusi teippirulla. Tuo harmaa pilkullinen, jota olen käyttänyt muistikirjan sivulla on yksi uusista teipeistä. Lisäksi löysin telineen koruille, pari tekstitaulua ja keittiöpyyhkeen. Silkkaa säästöä, kun puoleen hintaan sai.. Tosin viime aikoina "Tavara päivässä pois"-projekti ei ole edennyt kovinkaan merkittävästi. Varsin pieniä ovat poistot olleet. Täällä olisi varaa karsia rankemmallakin kädellä, kun vain ottaisi itseään niskasta kiinni ja kuristaisi kaappeihin sillä silmällä.