Yllätyskassit Kirjan ja ruusun päivän kunniaksi

Meidän lähikirjastosta on voinut lainata kirjan ja ruusun päivästä alkaen yllätyksiä. Kirjaston henkilökunta on koonnut valmiiksi aiheen mukaisia kasseja, joiden sisältö paljastuu lainaajalle vasta lainaamisen jälkeen. Yllätyskasseihin on koottu luettavaa tms. jonkin kassin kyljessä ilmoitettavan teeman mukaan. Kassi lainataan ilman muuta tietoa sisällöstä kuin kassin päällä oleva vihje. Eilen minäkin uskaltauduin kokeilemaan. Valitsin Äidin yllätyskassin.

kuva202-normal.jpg
Ja sieltä löytyi seuraavat kirjat ja cd.

kuva203-normal.jpg

Nyt täällä raikaa tuo Mamma Mia musikaalin cd samalla kun pakkailen tavaroita laatikoihin muuttoa varten. Kari Suomalaisen kirjan Vähäiset luin jo eilen. Ihania kuvia lapsista! Vasemassa reunassa olevalla paperilla on resepti lihapullien tekemiseen. Pitänee kokeilla ohjetta, kun seuraavan kerran teen lihapullia. Tuo "Nainen! Aikuisen naisen laulukirja" jää kyllä lukematta/laulamatta. "Lasten ajatuksia äidistä" ja "Vanhat tädit eivät muni" tuli jo selailtua. Viides kirja eli Eric-Emmanuel Scmittin "Oscar ja Roosamamma" vaikutti sen verran kiinnostavalta, että sen voisin lukea. Ihan piristävä yllätys tämä kirjakassi!

kuva204-normal.jpgkuva205-normal.jpgkuva206-normal.jpg

Tässä siis muutama kuva Kari Suomalaisen kirjasta.

 

Mikä Kirjan ja ruusun päivä?

Alun perin espanjalainen idea, jonka UNESCO  julisti 1995 kansainväliseksi kirjan ja tekijänoikeuden päiväksi. 23. huhtikuuta on valittu päiväksi, koska 23.4.1616 kaksi maailmankirjallisuuden klassikkokirjailijaa, Miguel de Cervantes sekä William Shakespeare kuolivat.

 

Katto-Kassinen

Yleensä luen paljon kirjoja, mutta viime aikoina lukeminen on vähentynyt. Aikaa vie käsityöt ja blogeissa pyöriminen. Lapsille sentään luetaan joka päivä kirjoja, viimeistään iltasaduksi. Jokin aika sitten saimme loppuun Astrid Lindgrenin "Maailman paras Katto-Kassinen" Se sisälsi kolme kirjaa ja sivujakin taisi olla 400, jos en ihan väärin muista. Olipahan luku-urakka! Ei niinkään sivumäärän takia, vaan koska Katto-Kassinen oli varsin ärsyttävä hahmo sekä minun että mieheni mielestä. Tällä kertaa ei ollut kilpailua lukuvuoroista. Ronja Ryövärintyttärenhän minä omin täysin itselleni. En antanut miehen lukea sitä ollenkaan. Seitsemän vuotiaaseen isoveljeen Kassinen kyllä upposi! Hän nauroikin monta kertaa ääneen, kun luimme kirjaa. Myös viisivuotias pikkuveli tykkäsi. Meidän kolme vuotias pikkusiskokin jaksoi kirjaa kuunnella, vaikka taisi muutaman kerran uni tulla kesken lukemisen. Pakkohan tätä kirjaa on suositella, kun pojat siitä niin pitivät! Kirjan ansiosta saatiin hyviä keskustelujakin lasten kanssa.  

1139_IMG_4030653-normal.jpg