Muista blogeista ja facebookista olen saanut lukea perheiden yhteisistä reissuista huvipuistoihin, eläintarhoihin, ulkomaille ja mökeille. Meillä miehen kahden viikon kesäloma meni aamusta iltaan remontissa. Lapset eivät juuri isäänsä nähneet. Yhden päivän mies piti vapaa ja se oli juhannusaatto. Se päivä vietettiin oman perheen kanssa yhdessä. Siitä löytyy postaus täältä:

http://kiljustenblogi.vuodatus.net/lue/2013/06/yhden-paivan-juhannus

Eilen oli pitkästä aikaa taas yhteisen vapaapäivän vuoro. Ohjelmassa ei ollut lintsejä, korkeasaaria tai museoita vaan Ikea. Lapset olivat kovin innoissaan reissusta. Auts! Silloin tunsin kyllä piston sydämessä. Miten ankeaa on lapsen elämä, jos Ikea herättää innostusta? Kaikki lapset pääsivät ensimmäistä kertaa lapsiparkkiin. Oli jo viimeisiä aikoja isoveljelle. Lapsiparkin ikäraja näytti olevan 3-7 vuotta. Parkissa sai olla 45 minuuttia. Sillä aikaa ehdimme miehen kanssa täyttää kärryt päiväpeitoilla, lampuilla, kuramatoilla, serveteillä, pinnasängyn patjalla ja roskiksilla. Lastenkin kanssa kierrettiin kauppaa ja saimme täyteen myös toiset kärryt eli lisää säilytysrasioita legoille, lisää säilytyskoreja meillä jo olevaan kaappiin ja tyynyt lapsille ja paljon muuta.  

Isoveli kehui kovasti Ikean ruokaa eli ranskalaisia ja lihapullia. Kassan jälkeen herkuteltiin vielä hodareilla ja pehmiksillä.

Meillä on tässä uudessa kodissa pieni keittiö, joka on muuten vaikuttanut toimivalta, mutta roskiskaappi on todella pieni. Sinne mahtuu yksi roska-astia. Tekee lajittelun hankalaksi. Nyt tämä asia ratkaistiin Ikean poljin roskiksilla. Valitsin nämä, koska jääkaappi ja tiskikone ovat rosteriset. Nämä roskikset sijaitsevat lähellä roskiskaappia ikkunan edessä olevan pöytätason alla. Eivät siis ole tiellä.

IMG_0429-normal.jpg

Tunnistamista helpottamaan näihin on dymotettu tekstit "energia" ja "sekajäte".

IMG_0432-normal.jpg

Tällaiset yöpöydän lamput oli pakko saada. Tämä taisikin olla ainoa heräteostos. Muuten pysyttiin tiukasti ostoslistassa, joka kyllä oli kolmesivuinen.

IMG_0434-normal.jpg

Olemme miehen kanssa nyt entistä kriittisempiä uuden tavaran hankkimisen suhteen. Tämä muutto ja tavarapaljous on avannut molempien silmät. Emme todellakaan tarvitse kaikkia näitä tavaroita, joita meillä on. Olemma siis jatkaneet jo talvella aloittamaamme projektia "Yksi tavara päivässä". Siitä löytyy postaus täältä:

http://kiljustenblogi.vuodatus.net/lue/2013/02/yksi-tavara-paivassa

Tosin nyt jo jonkin aikaa tavaraa on lähtenyt kiertoon enemmän kuin yksi päivässä. Nyt kaipaamme miehen kanssa molemmat ympärille valoa ja tilaa, eii ahdistavia tavararöykkiöitä. Siksipä meillä onkin vielä autotalli täynnä pahvilaatikoita. Tavaroiden läpikäyminen ja niistä luopuminen vaatii aikaa.