Järjestelimme viime viikolla äitini kanssa meidän olohuoneen ikkunalautaa(penkkiä). Kaikki alkoi ylimääräisten tavaroiden karsimisella. Juu, meillä ajelehtii ihan liikaa ylimääräistä tavaraa. Niitä kasaantuu kaikenlaisille tasoille: tuoleille, pöydille ja jopa lattialle. Nyt ainakin tämä ikkunalauta on pysynyt siistinä. Ylimääräistä tavaraa siihen ei ole kertynyt. Ehkä pitääkin ottaa pieniä kohteita kerralla, jotka järjestelee ja pyrkii pitämään siistinä.

IMG_2634-normal.jpg

Mun ehdoton "talvikukka"-lemppari on mustikanvarvut.

IMG_2640%20%282%29-normal.jpg

Mustikanvarvut asettuvat nätisti tuohon Villeroy Bochin-maljakkoon. Takana Ikean kynttilänjalat. Ja taaimpana Amaryllis punaisessa ruukussa.  Ruukku on laitettu ukilta saadun lasimaljan sisään. Malja on ollut käytössä lastemme kastemaljana.

IMG_2628-normal.jpgIMG_2631-normal.jpg

Ikkunalla on myös kaksi valkoista lyhtyä. Meille on kertynyt monia erilaisia, eriparisia lyhtyjä. Niistä voisikin laittaa osan kiertoon.

IMG_2626-normal.jpg

Muutama katajan oksakin ikkunalta löytyy. Sain nämä tuliaiseksi maalta. Mielestäni kataja on rauhoitettu ja yritinkin asiaa googlettamalla selvittää. Tietoni eivät siis olleet ajantasalla.

"Katajasta tehtyjen esineiden myynti ei ole kiellettyä Suomessa. Asetuksen mukaan aikaisemmin "puumaisen ja pylväsmäisen katajan ottaminen koristepuuna tai -oksana kaupan pitämistä varten" oli "kielletty", mutta "katajien ottaminen puuaineksen jalostamista varten sekä tähän tarkoitukseen kaupaksi tarjoaminen ja myyminen" oli kuitenkin "sallittu. Vuoden 2006 jälkeen pylväsmäinen kataja ei ole ollut rauhoitettu, mutta sen käytössä toivotaan malttia. Ahvenanmaalla yli kuusi metriä korkeat pylväskatajat ovat edelleen rauhoitettuja"

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kataja#cite_note-.C3.85LANDS-12