Luin tuossa taannoin Hesarista kirjoituksen Tavarataivas-dokumentista. Innostuin! Emme tosin aio poistaa kaikkia tavaroitamme kerralla, kai lastensuojelukin jo asiaan puuttuisi.. Minua kuitenkin ahdistaa tämä tavarapaljous, joka meilläkin vallitsee. Kaapit on täynnä tavaraa. Kaikenlaista tavaraa (omia ja lasten) velloo myös ympäri asuntoa. Aika paljon kuluu aikaa jonkin tavaran etsimiseen. Mitäpä muutakaan, kun tässä kodissa asuu viisi hamstraajaa..

Luettuani jutun löysin facebookista ryhmän "tavara päivässä pois". Siinä toimitaan käänteisesti, toisin kuin dokumentissa. Eli tarkoituksena on poistaa joka päivä yksi tavara kodista kierrättämällä/myymällä/lahjoittamalla. Jos ostaa uuden tavaran poistoja pitäisi olla sitten yhtä monta kun on uutta tavaraa tullut + se yksi päivän poisto. Innostuimme miehen kanssa molemmat asiasta. Ja nyt tammikuusta saakka olemme pyrkineet tavaran vähentämiseen päivittäin. Samalla tulee jo mietittyä uutta tavaraa ostaessa, että onko se todella tarpeen. Tähän mennessä meiltä on poistettu isot pinot vanhoja lehtiä, lasten ja aikuisten vaatteita sekä kenkiä, kirjoja, omituisia lasiesineitä, laskuja ja kuitteja vuosien takaa ym. Kaikenlaista sitä jemmaakin.. Keittiön kaappeihin, jotka todellakin pursuavat en ole vielä edes päässyt käsiksi.

Meitä motivoi tavaran vähentämiseen myös kesällä edessä oleva muutto. Mitä enemmän ehdimme ennen sitä karsimaan tavaraa, niin ainahan se muuttoa helpottaa. Kaikkea ei todellakkaan voi jättää viime tippaan. Onhan neljännen lapsen laskettuaikakin varsin lähellä muuttopäivää.

Aiemmin tavaroiden läpikäyminen ja kaappien siivous on aiheuttanut ahdistusta ja kiukkukohtauksia. Siis minä olen kiukunnut, ei lapset.. Mutta nyt tämä tavoite on niin pieni, että sitä odottaa ihan innolla, että mitähän tänään löytyisi poistoon. Ja harvoin poistot ovat jääneet vain yhteen tavaraan. Tähän mennessä tavaroita on päätynyt kirppikselle myyntiin, SPR:n keräyslaatikkoon, kavereille, lehtikeräykseen ja kyllä täältä ihan kaatopaikkaroskaakin on pois kannettu.

Ja mitähän sitä tänään kierrättäisi..