Sain syntymäpäivälahjaksi lahjakortin kirjakauppaan. Tarkoituksena oli ostaa jokin käsityökirja, mutta en osannut valita minkä olisin halunnut. Vaihtoehtoja oli niin monta. Muun muassa Kerällä, Virkkuri, OK ja mitä näitä nyt onkaan. Ratkaisin ongelman ostamalla keittokirjan. Lahjakorttia jäi vähän käyttämättäkin, joten ehkä palaan kauppaan ja ostan jonkin käsityökirjankin. IMG_2373-normal.jpg

Ensimmäisenä kokkasin uudesta keittokirjasta punajuuripastaa, koska punajuuri on ihan mun lemppari. Feta sopii muuten loistavasti punajuuren kanssa. Fetan olisi kyllä voinut leikata vähän kauniimmin. Meillä vaan tuppaa nuo ruokailut olemaan varsin arkisia ja ruuat nopeasti tehtyjä ja lautaselle läiskättyjä. Lisäksi usein tulee syötyä yhdellä kädellä vauva sylissä. Ja tuore basilika tästä puuttuu kokonaan, mutta hyvää oli! Ja helppo ja nopea tehdä. Etenkin, kun olin jo keittänyt punajuuret edellisenä päivänä valmiiiksi. Ja lapsille tätä herkkua ei tällä kertaa edes tarjottu. Pojat söivät eskarissa ja koulussa ja pikkusisko edellisen päivän jämiä. Pikkusisko tosin maistoi tätä, koska halusi liilan kielen.

kuva213-normal.jpg

 Ja se mun uusi keittokirja on "Emäntänä Olga - kasvisruokaa läheltä koko perheelle". http://www.tammi.fi/kirjat/-/product/no/9789513171476  Oikein kaunis kirja ja ainakin tämä ensimmäinen kokkaukseni oli todella hyvää. Vähän tuossa kirjassa tökkii se, että soijaa on käytetty niin paljon. Sen käytöstä kun tuntuu olevan aika ristiriitaisia tutkimustuloksia. Kovin usein en halua sitä lapsille tarjota.