Viime aikoina olen miettinyt vauvakirjan hankkimista tulevalle vauvalle. Mun ehdoton suosikki on Isoveljen "Lapselliset - kirja vauvalle ja vanhemmille". Me saatiin se lahjaksi jo raskauden alkuvaiheessa. Mun mielestä kirjassa on kivoja kysymyksiä ja paljon tilaa kirjoitella. Kirjaan on myös teipattu ja liimattu kaikenlaisia liitteitä. Kirja on kuvassa vasemmalla ylhäällä. Isoveli sai myös lahjaksi Nalle Puh vauvakirjan. (Kuvassa oikealla alhaalla) Minä en erityisemmin pidä Nalle Puhista ja vauvakirjakin on vähän tylsä. Mutta koska kyseessä on esikoinen, niin kirja on täytetty huolella ja paljon siihen on valokuviakin teipattu. Mukava muisto siis.

Pikkuveljelle ostin itse "Muumilaakson vauvakirjan" Kanteen on saanut laittaa oman valokuvan, joka näkyy etukannessa olevasta aukosta. Kirjassa olevat kuvat ja sitaatit ovat Tove Janssonilta. Siksi kai tuohon kirjaan ihastuinkin ja se oli PAKKO SAADA! Kirja näkyy kuvassa vasemmalla alhaalla.

Pikkusiskolle olen itse ostanut "Mauri Kunnaksen vauvakirjan - muistoja vauvavuosista koulun aloitukseen" Sekin kuului kategoriaan PAKKO SAADA. Meidän lapsille on aina luettu paljon Mauri Kunnaksen kirjoja ja minullakin oli niitä lapsena. Kyseessä on aika peruskirja Kunnaksen piirtämillä kuvilla. Näkyy valokuvassa oikealla ylhäällä.

kuva164-normal.jpg

Nyt olen siis miettinyt, että minkälainen kirja tulevalle vauvalle. Perheen perinteet näyttäisivät vaativan, että jonkin erilainen kirja pitäisi olla kun sisaruksilla. Tatu ja Patu vauvakirjaa katselin vähän sillä silmällä, mutta se jäi kuitenkin kauppaan. Jonkin aikaa asiaa pohdittuani keksin, että vauvakirjanhan voi tehdä myös itse. Sopivaa muistikirjaa ei ole sattunut eteen kaupoissa kierrellessä. Siinä nyt ei ole mitään ihmeellistä, koska en juuri kaupoissa kiertele. Eräs ystäväni vinkkasi, että vauvakirjanhan voisi tehdä valokuva-albumiin. Hetihän sellainen oli pakko ostaa. Tämä löytyi Prismasta. Kanteen saa laitettua valokuvan. Sivut ovat tarpeeksi paksuja ja kirjassa on silkkivälilehdet. Väriksi valitsin liilan. Vaihtoehdot olivat vaaleansininen ja liila. Valokuvassa kirjassa on vielä muovit päällä. Vielä olen malttanut mieleni, enkä ole kirjan tekemistä aloittanut. Ensin pitäisi ostaa parempia kyniä. Niitä en muistanut ostaa samalla, kun hankin kirjan.

kuva166-normal.jpg 

Aiemmin kirjoittelin vauvamme rytmihäiriöistä. Nyt kontrollit keskussairaalassa on lopetettu ja sykkeitä seurataan neuvolassa. Mitään poikkeavaa lääkärit (3 eri lääkäriä) eivät löytäneet niistä kolmesta ultrasta, joita tehtiin maaliskuun aikana. Erikoislääkäri arveli, että kyseessä olisi vaarattomat lisälyönnit, jotka katoavat vauvan kasvaessa ja kehittyessä. Nyt siis yritän uskaltaa iloita tästä raskaudesta. Olo on vieläkin vähän pelokas.