Lasten lempikasvisruoka meillä on kasvissosekeitto. Tehtynä siten, että pääraaka-aineena on bataatti ja porkkana, siis makeaa ja keltaoranssia. Etenkin pikkusisko tykkää tästä. Isoveli on kokenein kasvisruuan syöjä. Hän vietti viime vuoden esikoulussa, jossa tarjottiin pääsääntöisesti kasvisruokaa. Pari kertaa kuussa oli kalaa. Ensi syksynä on pikkuveljen vuoro mennä eskariin ja hän pääsee kasvisruokia maistelemaan.

Tässä kuva tälllä viikolla meillä kiehuneesta keitosta. Bataattia, porkkanaa, perunaa, kesäkurpitsaa ja purjoa. Noin litra vettä ja luomu kasvisliemijauhetta. Soseutuksen jälkeen muutama lusikallinen maustamatonta tuorejuustoa, kermaa tai mitä jääkaapissa sattuu olemaan.

IMG_0020%20%E2%80%93%20kopio-normal.jpg

Helppoa, hyvää nopeaa. Mielummin tätä kuin eineksiä.

IMG_0023%20%E2%80%93%20kopio-normal.jpg

Ja mikä inspiroi minua postaamaan tästä tämän viikon pikaisesta kasvisruuasta oli ihana blogilöytö! Hauskasti kirjoitettu blogi, jossa tehdään kasvisruokia. Minä ainakin alan seuraamaan ja toivottavasti meillä tehdään kohta muitakin kasvisruokia kuin tätä sosekeittoa. (Ja vielä kun oppisi linkkaamaan näitä osoitteita hienosti tänne blogiin.) Nyt ei ole aikaa opetella. Aamu on mennyt taistellessa valokuvien lataamisen kanssa tälle tabletille. Ja juuri kun kehuin miehelle eilen, että siinä ei ole mitään ongelmaa. Mua ei lataamisesessa juuri tarvita. Kamera ja tabletti hoitavat homman ihan kahdestaan...

Klikkaa:

http://paivankeittoheitto.blogspot.fi/