Syödä pitää ja monta kertaa päivässä, mutta välillä se tuntuu olevan todella vaikeaa. Meillä kuullaan usein "Yök, en syö!". Me vanhemmat ollaan varsin kaikkiruokaisia, mutta eipä ole vielä samaa huomattavissa jälkikasvussa.

Tällä viikolla meillä on syöty

Kasvisosekeittoa (Bataattia, porkkanaa, perunaa, pieni kesäkurpitsa, vähän kermaa) Pikkusiskon lemppari, isovelikin syö mukisematta. Hän tosin syö kasvisosekeittoa usein myös eskarissa, jossa tarjoillaan pääsääntöisesti kasvisruokaa. Kalapäivät tekevät poikkeuksen. Mutta pikkuveli.. Voisi melkein oksentaa, kun tarjolla on sosekeittoa. Jännityksellä odotamme ensi syksyä, kun hän aloittaa eskarin ja pääsee sosekeittolautasen ääreen paljon nykyistä useammin.

Pastaa, tonnikalakastiketta, keitettyä maissia (Helppo, nopea ruoka) Paitsi, että ei se ihan niin mene. Pikkusisko ei suostunut syömään muuta kuin maisseja. Pikkuveli söi, mutta yritti jättää tonnikalat lautasen reunalle.

Pastaa, jauhelihakastiketta ja keitettyjä porkkanoita Lapset huutavat jee ja pyytävät lisää. Vanhemmat huokaisevat sortuneensa taas tarjoamaan samaa ruokaa.

Tällä viikolla on herkuteltu omatekoisilla laskiaispullilla. Korvasin osan jauhoista täysjyvävehnäjauhoilla ja sokerina käytimme pelkästään intiaanisokeria. Lisäksi aikuiset ovat herkutelleet avokadoilla. Niitä tuli ostettua iso pussillinen. Pojat ovat avokadoja suostuneet maistamaan, pikkusisko ei.

Hmm... Ja mitähän sitä huomenna tarjoaisi?!