santun%20haaste-normal.jpg

Blogeja lukiessani löytyi tällainen haaste. Tarkoituksena on saada keskeneräisiä töitä valmiiksi.  http://santunmaja.blogspot.fi

LAINAUS SANTULTA:

"Kesää kohti mentäessä mun käsityöinnostus hiipuu samaa tahtia kun lumi katoaa maasta. Ja koska en ole mikään himoneuloja, multa jää aina jokin kesken kun innostun aloittamaan jo uutta.. Siksipä päätin järjestää keskeneräisten käsitöiden haasteen, jonka avulla pyrin motivoimaan ensinnäkin itseäni saamaan päätökseen muutamat kivat jutut, jotka mulla on ollut puikoilla jo hyvän aikaa. Aiempina vuosina mulla on jäänyt kesän yli joitain käsitöitä odottamaan, ja sehän on selvä ettei niitä tule enää tehtyä loppuun!
 
Tarkastetaan tilanne sitten ennen kesää.. ;)"
 

Haaste tuntui sopivan minulle varsin hyvin. Kovinkaan monta vuotta ei ole vielä siitä, kun opettelin virkkaamaan ja kutomaan, mutta keskeneräisiä töitä alkaa olla jo aika paljon. Eikä pelkästään tämän talvisia. Josko tämän haasteen avulla saisin jotain valmiiksi. Jotain hyötyä tästä haasteesta jo oli. Etsiessäni keskeneräisiä töitä löytyi kadonnut harmaa kerä, jonka puuttumisen takia yhdet sukat ovat jääneet joulukuussa kesken. Ja sitten asiaan eli kuvat olkaa hyvä!

 

1. Villasukat

kuva086-normal.jpg

Näiden neulomisen aloitin viime lauantaina autossa. Minulla on pieni kangaskassi, jossa on reissuun otettava käsityö. Tämä on nyt sellainen. Ihastuin langan väriin (Novita) vaikka olisihan sukat voinut tehdä jo aiemmin ostetuista langoista.

 

2. Pipo

kuva091-normal.jpg

Jokin aika sitten aloitettu pipo, jota teen tällä hetkellä kotona. Pipon värit ja malli on isoveljen valitsemat. Toivottavasti piposta tulee mieleinen. Turkoosi on kyllä luonnossa kirkkaampi, ei noin vaaleansininen kuin kuvissa.

 

3. Isoäidinneliöt

kuva092-normal.jpg

Näidenkään aloittamisesta ei ole kuin pari viikkoa. Mielessä pyöri paljon asioita ja olin kipeä. Mitä sitä siis muutakaan voi kun virkata sohvannurkassa isoäidinneliöitä. Terapiaa. Jotenkin vähän räikeältä näyttää nuo värit..

 

4. Istuinalusta

kuva093-normal.jpg

Ikeasta ostettu istuialusta ja Flip Flop-langasta aloitettu isoäidinneliö. Tarkoitus päällystää alusta kahdella isoäidinneliöllä. Näitä on jo neljä valmiina, lapsille ja miehelle. Omani on kesken. Ollut jo pidemmän aikaa.

 

5. Yllätyskerä-villasukat

kuva095-normal.jpg

Ohje näihin sukkiin löytyi Kotoliving-lehdestä 1/2012. Näitä sukkia tein jouluisella Espanjan lomallamme. Jäivät kesken, kun tulimme Suomeen harmaa kerä katosi. Harmaata on siis sukkien joustinneuleessa, kantapäässä ja kärjessä. Muu osa on yllätyskerää, joka on keritty langanlopuista yhdeksi keräksi. Olen kerinyt liian pitkiä pätkiä yhdellä värillä. Liian paksuja raitoja. Asialle ei voinut mitään, kun reissussa oltiin ja mukana vain yllätyskerä ja harmaa lanka.

 

6. Satunnaisia sankareita

kuva096-normal.jpg

Tämäkin ohje Kotoliving-lehdestä. Tarkoitus siis tehdä erilaisia pintoja olevia tilkkuja. Jokaisessa lehdessä julkaistaan 3 tilkkua ja kotoliving-nettisivuilla perjantaisin yksi uusi tilkku. http://kotoliving.fi Syksyllä tulee ohje, kuinka tilkuista kootaan takki. Projekti on jäänyt ihan alkutekijöihin. Innokkaana odotin uusia tilkkuja, kun olin neulonut lehdessä olleet kolme tilkkua. Into ehti jo hiipua, kun uusia ohjeita alkoi imestyä.

 

7. Kaulaliina

kuva097-normal.jpg

Joskus Lidlistä ostetusta langasta aloitettu kaulaliina. Melko pitkähän tämä alkaa jo olla. Väri ei miellytä tällä hetkellä.

 

8. Huovutettu kassi

kuva099-normal.jpg

Käsityö kolmen vuoden takaa. Huopasesta tehty kassi, joka odottaa jonkinlaisia kahvoja.

 

9. Virkatut kukat

kuva100-normal.jpg

Olisiko tämä ohje jostakin Anu Harkin kirjasta, jos en ihan väärin muista. Tarkoitus virkata kukkia ja yhdistää ne huiviksi. Kukat ovat olleet pitkään tehtyinä. Näitä tehdessä opettelin virkkausta. Yhdistämisen aloitin tänä talvena. Pikkusisko ihastui tähän räpellykseen. Ehkä tästä olisi hänelle leikkeihin.

 

10. Parsittavia

kuva101-normal.jpg

Omat viime vuonna tekemäni villasukat ovat jo ihan reikäiset. Näitä on käytetty! Mutta nää on mun lempparit, joten vielä en suostu pois heittämään. Samoin miehelle tekemäni huovutetut palatossut odottavat parsintaa.

 

11. Ponzo

kuva102-normal.jpg

Novitan Jive-lankaa. Kahdesta neliönmuotoisesta palasta pitäisi yhdistää ponzo. Toinen pala kesken, eikä toinenkaan ole neliö vaan ennemminkin suorakaide. ARGH! Tää ahdistaa. Pyörinyt kaapissa pitkään. En edes tykkää väristä. Kai mä siitä joskus olen tykännyt. Mitä tälle voi tehdä?! Polttaa pääsiäiskokossa?

 

12. Korjausompelut

kuva098-normal.jpg

Tämä kolmijalkainen lammas saa kuvastaa kaikkia niitä paikkaus, parsinta ja korjaushommia, joita riittää. Viime syksyn ennätys taisi olla kun isoveli hajotti yhden viikon aikana kolmet ulkohousut. Sillä tahdilla vaatteita hajoaa, että pakko parsia ja paikata. Ihan uusia vaatteita ei raaski pienen reiän takia heti hävittää. Tämän talven löytö oli liimattava heijastinkangas, jolla voi paikata esim. toppahousuja.