Meillä on tällä viikolla leikitty innokkaasti kauppaa. Innostus kauppaleikkeihin on peräisin eskarista. Siellä lapsilla oli ensin ulkona ja leikkimökissä kauppa ja nyt myös sisällä. Ja tällä viikolla on perustettu uusi kauppa meille kotiin lasten nukkumahuoneeseen. Pääorganisaattorina toimii totuttuun tapaan isoveli.

Tässä kuva kaupasta. Myyjät puuttuvat tiskin takaa. Vasemman puoleinen korkea tiski on fleecepeitolla peitetty jääkiekkopeli. Oikealla oleva matala pöytä on lasten pöytä. Sekin fleecepeitolla peitetty.

IMG_8170-normal.jpg

Vasemmalla lähikuva korkeammasta pöydästä ja oikealla matalammasta pöydästä. Nyt kun leikkiä on jatkunut jo muutaman päivän, niin myyntipöydät alkavat olla jo aika täynnä. Uusia tuotteita tulee koko ajan myyntiin. Ja jo myydyt tuotteet palaavat uudestaan myyntiin.

IMG_8168-normal.jpgIMG_8166-normal.jpg

Kaupassa maksetaan käteisellä. Tässä kuvia kassasta. Isoveli kuului haaveilevan jonkinlaisesta lokerikosta, että rahat pysyisivät järjestyksessä.

IMG_8177%20%282%29-normal.jpgIMG_8178-normal.jpg

Kaupassa voi pelata myös rahapeliä. Eurolla saa yhden kerran painaa (ABC). Jos saa kaksi samaa eläintä voittaa 100€. Kolmella samalla eläimellä voittaa 1000€.

IMG_8174-normal.jpg

 

Minun uusin ostos ja jäljelle jääneet rahat. Kuvassa isoveljen eskarissa tekemä kaarnalaiva.

IMG_8182-normal.jpg

 

Tämän leikin suunnitteluun tai ideointiin en ole osallistunut mitenkään. Roolikseni on jäänyt asiakkaana oleminen. Niin ja tietty valokuvien ottaminen ja tänne raportoiminen. Muistan itse leikkineeni lapsena kauppaleikkiä mummolassa aitassa. Minkälaisia kauppaleikkimuistoja teillä on?