Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku!

Tämä Pirkan ohjeella tehty mutakakku on ollut jo vuosia meidän perheen suosikki. Mudcake innostus alkoi jo joskus vuosia sitten (ennen lapsia), kun söimme miehen kanssa Frödingen pakaste mutakakkua. Jossain vaiheessa löysin tämän Pirkan ohjeen. Poikien synttäreillä ja nimipäivillä on jo monena vuotena tarjottu mutakakkua. Pojat sitä toivovat ja onhan tämä älyttömän helppo tehdä, joten ihan mielellään minä tämän leivon. Kaunis tämä ei ole, mutta sitäkin paremman makuinen. Tärkeää on, että ei paista kakkua liian kypsäksi. Parasta on sisältä löllö suklaamössö. 

 

MUTAKAKKU  http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/25811-mudcake-eli-mutakakku

16 annosta  
150 g voita
200 g taloussuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Pinnalle  
  kaakaojauhetta tai tomusokeria
Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
Kaada seos vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi tai jopa aavistuksen valuvaksi. Vahdi kakun kypsyyttä paiston aikana! Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja ripottele pinnalle kaakaojauhetta tai tomusokeria. Tarjoa esimerkiksi marjojen ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
IMG_8435-normal.jpgIMG_8440-normal.jpg
Meillä käytetään intiaanisokeria, mutta kaapista löytyi joskus ostettu tavallinen sokeri. Ja nyt tuo pussikin pääsi näköjään kuvaan. Kakku ei todellakaan ole kaunis. Varsinkaan, kun vuoraan irtopohjavuoan ronskisti leivinpaperilla, jonka vaan runtaan vuokaan.
IMG_8444-normal.jpgIMG_8446-normal.jpg
Sisältä löysä, pehmeä ja suklainen. Meillä tätä herkkua syödään yleensä vaniljakastikkeen kanssa.
 
Äitini on ollut meillä tämän viikon auttamassa lasten hoidossa. Hän on siis hoitanut lapset, siivonnut ja tehnyt meidän kaikki ruuat. Aika luksusta! Isoveli tosin tuli kotiin vasta perjantaina, joten melkein koko viikon olimme täällä äiti, minä ja kaksi nuorinta. Isoveli oli miehen vanhempien ja miehen siskon perheen luona ja kävi koko viikon jaliskoulua. Mies teki töitä ja töiden jälkeen remonttia uudessa kodissa. Itse olen pakannut tavaroita. Tänään leivoin kakun ja siinä aihe tähän postaukseen. Äitini lähti tänään ja otti pojat mukaansa lomailemaan ensi viikoksi. Loppuviikosta lähdetään pikkusiskon kanssa hakemaan veljet kotiin. Sitä ennen minun olisi tarkoitus jatkaa tavaroiden pakkausta. Mies tekee remonttia töiden jälkeen.